Pallucco

Het Italiaanse bedrijf Pallucco werd in 1982 door Paolo Pallucco opgericht. In het assortiment van zijn bedrijf kunt u kasten, dressoirs en tafels vinden, maar het is met name Pallucco design verlichting die gezorgd heeft voor groot commercieel en artistiek succes. In het assortiment ziet u zowel kunstzinnige als minimalistisch ogende Pallucco lampen. De creatieve leiding van het bedrijf had in eerste instantie de focus liggen op puur kunstzinnige creaties. Na een periode waarin ze het minimalisme omarmden ontwerpen ze momenteel designverlichting die artistiek moet ogen en emoties op moet roepen.

Artistiek, flamboyant en van hoge kwaliteit

Pallucco heeft door de jaren heen met een groot aantal ontwerpers van naam samengewerkt. Zo is Mariano Fortuny het creatieve brein achter de Fortuny vloerlamp met zijn in het oog springende lampenkap. Hannes Wettstein ontwierp de functionele en minimalistische Faro Next vloerlamp. Ook ontwerpers zoals Joe Colombo, Vincente Garcia Jimenenz en Sergio Calatroni hebben een belangrijke invloed op het assortiment gehad.

Verlichting en emotie

Of u nu kiest voor vloerlampen, plafondlampen, wandlampen of tafellampen, Pallucco zorgt ervoor dat uw verlichting op positieve wijze opvalt. Verlichting uit de Coral-lijn geeft uw ruimte een sprookjesachtig effect en met lampen uit de Glow-lijn geeft u uw woonkamer een speelse en futuristische aanblik. De verschillende stijlen en de artistieke kwaliteit van de creaties maken dit merk zeer geliefd bij mensen die net iets meer eisen stellen aan hun verlichting.