Lyngby Porcelæn

Designiconen uit het fijnste porselein

Beroemd door de Lyngby Vase, bekend om de kwaliteit en het design: duik in de microcosmos van Lyngby Porcelæn.

Collecties van Lyngby Porcelæn

Het Scandinavische design van het Deense merk Lyngby kreeg in 2012 een boost met de heropening van de Porcelænsfabrikken Danmark - Lyngby Porcelæn. De fabrikant van porseleinen vazen, serviesgoed en andere stijlvolle woonaccessoires werd in 1936 opgericht, maar sloot in 1969 zijn deuren. Het designmerk is vandaag de dag populairder dan ooit met chic Lyngby porselein en Lyngby servies van hoge kwaliteit.

Iconische vaas van Deens designlabel

Met de herontdekking van het Deense label is de iconische vaas van deze producent opnieuw geschapen, met een moderne twist. Zo is de Lyngby - Glazen vaas 25 cm een woonaccessoire voor de ware stijlliefhebber. De minimalistische kolomvorm past in elk interieur. De vaas is zelfs zonder bloemen een kunstwerk. Aan de onderzijde ontdekt u het bekende, handgedrukte monogram van het merk.

Klassiek vakmanschap, functionaliteit en schoonheid

Designers als Philip Bro Ludvigsen, Joe Colombo en Esben Klint zijn of waren aan het Deense designhuis verbonden. De ontwerpen tonen klassiek vakmanschap, pure functionaliteit en ultieme schoonheid. De vazen zijn er in verschillende maten en kleuren. Het serviesgoed is een elegante verschijning op de eettafel. De Lyngby Porcelæn Rhombe - Bord set van 4 Ø21cm is er ook in een grotere maat. Het past perfect bij de Rhombe set bekers, met een bijpassende Lynbgy lamp.